Interiorista

La definició més espartana diu que un interiorista és un dissenyador d’interiors. Però res més lluny de la realitat, la nostra definició d’interiorista és la que us expliquem tot seguit.

Per començar un interiorista de RC Studio, treballa amb els clients per idear un concepte de disseny per a un espai i després treballen junts per crear un pla que satisfaci les necessitats del client

diseño cocinas

Què és ser un interiorista?

Quina diferència hi ha entre un interiorista i un decorador?

Els dissenyadors dinteriors són capaços de transformar un espai senzill en un interior funcional i bell. Un interiorista dissenya els espais determinant els requisits i seleccionant elements essencials i decoratius, com ara gammes cromàtiques, textures, il·luminació i materials. Tot això seguint les preferències i necessitats del client.

Un espai es pot definir de moltes maneres, però per al dissenyador dinteriors, es tracta de crear un entorn determinat per a espais ja definits. En reorganitzar i canviar tota la imatge d‟un espai, el dissenyador d‟interiors aconsegueix l‟efecte desitjat

Un interiorista és molt més que un decorador. Com a interiorista, Carles treballa amb els clients per crear un concepte de disseny que satisfaci les seves necessitats. La nostra definició d’interiorista va més enllà de la definició més espartana, i aquí expliquem detalladament com treballem per aconseguir-ho.

Un interiorista pot tenir rols semblants al d’un dissenyador d’interiors, però aquesta definició simplista no captura la magnitud veritable de la seva tasca. Permet-me oferir-te una visió més detallada del que un interiorista fa.

L’Interiorista de RC Studio treballa de la mà amb els clients, col·laborant en la creació d’un concepte de disseny per a un espai específic. A partir d’aquest concepte, junts desenvolupen un pla integral que satisfà les necessitats i els desitjos del client.

Quina és la feina d’un Interiorista?

El dissenyador dinteriors té la capacitat de convertir espais simples en interiors funcionals i bonics. La seva tasca implica dissenyar espais, considerant els requisits essencials i la selecció d’elements decoratius, com ara paletes de colors, textures, il·luminació i materials, tot això en harmonia amb les preferències i necessitats del client.
Per a un dissenyador dinteriors, la creació dun espai implica la transformació dentorns ja definits. Reorganitza i redissenya completament l’aspecte d’un lloc, aconseguint l’efecte desitjat.

Funcions Essencials d’un Interiorista

 

  1. Disseny d’Interiors Personalitzat: Un bon interiorista sempre treballa en col·laboració amb clients per intentar comprendre el 100% de les vostres necessitats, estil de vida. Aquesta informació es fa servir per crear dissenys personalitzats que reflecteixin la personalitat i preferències del client, assegurant que els espais siguin únics i a mida.
  2. Planificació Espacial: L’interiorista analitza l’espai disponible i desenvolupa un pla que n’optimitza l’ús. Això inclou la disposició de mobles, la circulació, la il·luminació i l’organització d’elements a l’espai per garantir la màxima funcionalitat
  3. Selecció de Mobiliari i Decoració: L’interiorista és un expert en l’elecció de mobles, accessoris, colors i materials que s’integrin de manera harmònica al disseny general. S’encarrega de seleccionar elements decoratius, tèxtils i acabats que complementin la visió del disseny.
  4. Coordinació de Contractistes i Proveïdors: Lʻinteriorista gestiona la col·laboració amb contractistes, arquitectes i proveïdors per dur a terme lʻexecució del projecte. Supervisa la instal·lació i la qualitat dels treballs, garantint que es compleixin els estàndards de disseny i qualitat.
  5. Creació de Paletes de Colors i Materials: L’interiorista tria amb cura els colors, textures i materials per crear una atmosfera cohesiva i atractiva a l’espai. Aquesta selecció influeix en la sensació general del lloc i en com les persones hi interactuen.
  6. Consideració d’aspectes funcionals i ergonòmics: L’interiorista es preocupa per la funcionalitat dels espais, assegurant que els mobles i la disposició d’elements siguin ergonòmics i pràctics per satisfer les necessitats diàries del client.
  7. Optimització de la Il·luminació: La il·luminació exerceix un paper fonamental en el disseny d’interiors. L´interiorista considera la il·luminació natural i artificial per crear ambients agradables i funcionals.
  8. Tendències Actuals: L’interiorista està al corrent de les tendències en disseny d’interiors i les incorpora de manera creativa als seus projectes, mantenint els seus dissenys actualitzats i atractius.
  9. Pressupost i Gestió Financera: L’interiorista treballa dins dels límits pressupostaris del client, cercant solucions creatives que maximitzin el valor i la qualitat dels projectes.
  10. Sostenibilitat: Molts interioristes es preocupen per la sostenibilitat i busquen utilitzar materials i pràctiques respectuoses amb el medi ambient en els dissenys.

Com treballa un interiorista?

Com ser interiorista?

Cuando contrate a un diseñador de interiores, asegúrese de tener una comprensión clara de su proceso de elaboración de presupuestos. Asegúrese de preguntar sobre las opciones del diseñador en cuanto a soluciones técnicas, materiales, acabados y equipos, todo lo cual se basará en el presupuesto disponible para el proyecto.

Los diseñadores de interiores trabajan con una variedad de clientes, desde pequeñas empresas hasta grandes corporaciones. Pueden especializarse en un área de diseño, como arquitectura o muebles, o pueden tener un enfoque más general.

Els dissenyadors d’interiors solen tenir una diplomatura en disseny d’interiors i diversos anys d’experiència treballant al camp. Sovint treballen de manera independent, però també poden treballar com a part d’un equip. A més, els dissenyadors d’interiors poden especialitzar-se en una àrea específica, com ara disseny de cuines, disseny de banys o disseny de mobiliari.

Els dissenyadors dinteriors tenen una varietat dhabilitats, que inclouen creativitat, disseny, enginyeria i construcció. Poden treballar amb els clients per idear un concepte de disseny per a un espai i després treballar plegats per crear un pla que satisfaci les necessitats del client. Això pot implicar dissenyar el disseny de lespai, seleccionar els materials i mobles correctes i descobrir com utilitzar millor la llum i la ventilació naturals.

Carles Ruiz és un interiorista ubicat a la localitat de Mataró. Un interiorista que converteix espais buits en espais funcionals que expressin sentiments. El focus de Carles com a interiorista professional és crear espais acollidors i confortables, ja sigui per a una sola persona o per a tota la família.