Disseny d’interiors

diseño de interiores Mataro barrcelona

En el sentit estricte de la paraula, l’interiorisme és un art que és a cavall entre la decoració i l’arquitectura i que permet modificar totalment les emocions que sentim en entrar a una estança. Comprèn tots aquells elements fixos de l’habitatge.

L’objectiu és adaptar la part de l’edificació que ha construït l’arquitectura, és a dir, la distribució, els materials, la il·luminació, els revestiments, etc. Tot i això, en un sentit més ampli, també s’ocupa d’altres qüestions com són la decoració, el mobiliari i l’estilisme.

serveis rc studio interiorista mataro

Què és un dissenyador d’interiors?

És freqüent que els termes disseny i decoració es confonguin o que es facin servir indistintament, però el cert és que, encara que guarden certes similituds, no són el mateix. Mentre que el disseny d’interiors consisteix a canviar l’espai des del punt de vista arquitectònic per adaptar-se a unes necessitats concretes, la decoració interior busca millorar l’espai des del punt de vista estètic, creant bellesa i harmonia visual.

Al nostre estudi oferim un servei complet i global per aconseguir un equilibri ideal entre bellesa i funcionalitat, sense oblidar-nos, per descomptat, de la integració de l’espai amb l’entorn perquè el resultat sigui tan harmònic com sigui possible. Estudiem la combinació perfecta d’elements decoratius i l’acomodació de l’espai interior per millorar la qualitat de vida dels nostres clients.

Som conscients que tots els clients no presenten les mateixes necessitats. Per aquest motiu, el primer que fem és escoltar els seus requisits per captar la idea que cal implementar. És a dir, la raó de ser del projecte que esdevindrà el cor de la fase creativa, en què el treball es personalitza d’acord amb les preferències, necessitats i el pressupost del client.

A qualsevol treball d’interiorisme intervenen conceptes fonamentals com les formes, la il·luminació, el color, les textures i els volums. Elements clau que cal estudiar exhaustivament abans de posar en marxa qualsevol projecte d’aquestes característiques si es vol aconseguir un resultat equilibrat i harmònic que transmeti justament les emocions que busquem.

Un dissenyador d’interiors treballa per aprofitar al màxim ús de l’espai. El seu principal objectiu és fer una investigació prèvia molt minuciosa per dissenyar els diferents ambients i planificar i dirigir les obres. Però a més, moltes vegades també s’encarreguen de projectar el mobiliari i decorar l’espai segons l’estil i les preferències del client.

Per aquest motiu, aquests professionals han de tenir coneixements en arquitectura, materials de construcció i codis d’edificació com a experiència en aquest tipus de projectes per fer un treball òptim. No cal que coneguin totes les normes constructives, però sí que tenen un alt nivell de creativitat i mantenir-se al dia de les tendències de disseny i detalls estètics del moment.

Per què necessites un dissenyador d’interiors?

Si t’estàs plantejant reformar casa teva o les instal·lacions de la teva empresa, pot ser que estiguis pensant a contractar un dissenyador d’interiors. Una opció que moltes vegades es descarta per no conèixer realment les funcions d’aquest professional o per creure que el cost surt del nostre pressupost. Tot i això, a continuació et donarem algunes bones raons per les quals contractar un dissenyador d’interiors és sempre un encert:

· Servei integral de la reforma: un dissenyador d’interiors us assessorarà en totes les fases del projecte, ocupant-se des del disseny fins al lliurament final de l’obra. Planificarà, organitzarà i supervisarà cada detall perquè tu no t’hagis de preocupar per res.

· Major qualitat: per la seva experiència, aquests professionals saben perfectament quins són els imprevistos que solen aparèixer durant un projecte d’aquest tipus, per la qual cosa duen a terme una tasca minuciosa de planificació i supervisió perquè tot sigui un èxit.

· Equilibri estètic: els dissenyadors d’interiors estan capacitats per combinar colors, mobiliari, materials i elements decoratius dins de l’espai per aconseguir un resultat funcional i harmoniós, donant lloc a espais únics i totalment personalitzats.

· Control pressupostari: gràcies a la feina de l’interiorista, t’estalviaràs moltes sorpreses desagradables pel que fa al pressupost. Però també us permetrà optimitzar les despeses i agilitzar els terminis.

Què podem fer per tu al nostre estudi?

Els nostres dissenyadors d’interiors s’ocupen de posar en marxa projectes de decoració tant a habitatges particulars com a instal·lacions corporatives, supervisant i controlant cada part del projecte fins a completar el disseny final.

Tenim la sort de comptar al nostre equip amb magnífics professionals que tenen amplis coneixements sobre ergonomia, perspectiva, il·luminació i proporció, capaços de crear ambients càlids i funcionals que satisfacin plenament les necessitats dels nostres clients.

Els nostres projectes d’interiorisme comencen amb una detallada investigació de les necessitats i gustos del client per poder dur a terme un esbós del disseny mitjançant programes de programari, de manera que hi hagi un equilibri adequat entre l’estètic i el funcional. Un procediment que resulta clau per estar segurs que el projecte s’ajustarà a les vostres expectatives i al vostre pressupost.

Aquesta fase ajuda els nostres professionals a conèixer quins són els processos tècnics que cal seguir i quines són les limitacions i problemes de salut, seguretat i medi ambient amb què podem trobar-nos, de manera que es pugui confirmar la viabilitat del projecte. Si no, podríem estar planificant dissenys que són molt interessants sobre el paper, però que, al final, són irrealitzables.

D’aquesta manera, desenvolupem projectes de disseny innovadors que siguin funcionals, estètics, segurs i alineats amb l’objectiu i l’ús a cada espai, esforçant-nos per reflectir a cada detall les preferències del client. I a més, organitzem els materials que calguin i supervisem els treballs de construcció, pintura i decoració per assegurar que els treballs es duen a terme en els terminis previstos i dins del pressupost establert.

No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres per fer realitat el teu projecte.