Contractar els serveis d’un interiorista?

diseño interior mataro

RC STUDIO interioristes a Mataró

Des que l’home vivia a coves ha sentit la necessitat de convertir els llocs on viu en espais més còmodes i adaptats als seus gustos. I és que una casa és més que un refugi i la nostra capacitat creativa innata fa que dediquem temps i esforç per convertir-la en una veritable llar.
Això sí, comptar amb l’assessorament de professionals que ens ajudin a trobar-nos més a gust és fonamental. I és que moltes idees i elements solen passar desapercebudes per a la majoria de persones que no són expertes.
Per això, no és estrany que la figura tant del decorador d’interiors com de l’interiorista estiguin experimentant una demanda important en els últims anys, sobretot si tenim en compte que actualment s’adapten i es reformen més cases que les que es construeixen. A més, les persones cada vegada són més conscients de la psicologia de l’espai i de com influeix en nosaltres per bé i per mal.
Però què necessites un decorador d’interiors o un interiorista? Doncs depèn del que vulguis fer i del que vulguis aconsegueix.

Diferencia entre un decorador de interiores y un interiorista

Al món de la construcció i l’arquitectura hi ha una certa confusió entre les funcions que exerceix un interiorista i un decorador d’interiors. Vegem quines són les principals diferències entre tots dos.

 

Què fa el decorador d’interiors?

 

Quan un decorador d’interiors entra a una habitació analitza la il·luminació, com entra i com influeix a l’espai; la distribució dels mobles i la relació amb la resta d’elements; els materials i teixits que s’hi troben, etc. La seva missió és vestir l’espai, reorganitzar-lo i aconseguir un ambient determinat per a espais concrets amb l’objectiu de donar una nova imatge estètica i reflectir un estil propi a cada lloc.

 

Què fa l’interiorista?

 

En canvi, un interiorista treballa fonamentalment la modificació i distribució de l’espai per transformar tota la imatge en conjunt. Canvia l’espai i adapta a les necessitats del client. Per exemple, pot modificar les instal·lacions, eliminar parets, escollir nous materials… Amb la qual cosa, no estudia l’espai, sinó que en crea un de completament nou per trobar una distribució adequada en funció de la mida i una organització que ens permeti incloure els accessoris necessaris d’una manera més còmoda.


Així doncs, canviar els envans d’un habitatge o les seves instal·lacions no forma part de la feina del decorador, sinó que és l’interiorista qui modifica l’espai. Tot i això, el decorador és expert a escollir i col·locar els mobles i accessoris que conformen l’habitatge, l’oficina o el local comercial. Escull els estampats, el color de les parets, la llum artificial… i un llarg etcètera per adaptar-ho tot al gust del client.

En definitiva, l’interiorista transforma els espais físics i el decorador els ambienta segons les preferències, activitats i pressupost del client. A grans trets, podríem dir que el decorador escull els objectes decoratius, els tèxtils, el paper pintat, etc. Mentre que l’interiorista redissenya els espais, pot demolir envans, pujar i baixar sostres, canviar la distribució, escollir la il·luminació o fins i tot dissenyar mobiliari a mida. Però també té coneixements tècnics per poder respondre a totes les necessitats de les instal·lacions.
Amb això, es tracta de dues professions diferents. L’objectiu és el mateix, ja que tots dos professionals se centren a identificar i aprofitar al màxim el potencial de l’espai, però ni es treballa de la mateixa manera ni amb els mateixos materials.

Mentre que el decorador d’interiors interpreta l’espai i li dona forma per plasmar un estil específic, l’interiorista busca crear un entorn habitable equilibrant el fet estètic i funcional, cosa que el converteix en un professional intermedi entre l’arquitectura i la decoració.

Decorador d’interiors o interiorista: què necessito?

Tot i que presenten certes diferències, les dues disciplines estan estretament relacionades, per la qual cosa els interioristes saben de decoració i els decoradors saben d’interiorisme. Però saps què és el que necessites en cada cas? Si t’estàs plantejant fer una reforma al teu habitatge, és fonamental que comptis amb els professionals adequats.

Un interiorista té coneixements en arquitectura, per això t’ajudarà a treure el màxim profit a l’espai ia millorar l’habitabilitat i la funcionalitat d’un habitatge. Per part seva, el decorador millora l’estètica. Per tant, si necessites fer reformes d’espai i distribució dels espais, el que necessites és un interiorista. I si el que vols és donar una rentada de cara a les teves estades i canviar l’estil, el que necessites és un decorador d’interiors.

Tot i això, cal tenir en compte que el decorador d’interiors i l’interiorista es complementen per crear nous espais i estils. Gràcies al seu treball, creen ambients que contribueixen a una major comoditat a les llars a una major eficiència en els entorns laborals. La qüestió no és triar quin dels dos és millor, sinó que és el treball conjunt dels dos professionals cosa que permet aconseguir els millors resultats. Per això, tots dos professionals són fonamentals i complementaris.

L’interiorista busca la millor solució per treure el màxim profit a cada estada de l’habitatge, intervenint quan el client necessita una reforma integral o parcial de l’habitatge o l’oficina. Quan tots els espais han estat reestructurats, entra a escena el decorador per escollir les peces del mobiliari i la il·luminació. Tenint en compte el treball realitzat a la fase d’interiorisme, el decorador estudia cada estança per treure’n tot el potencial. Tot i això, hi ha interioristes que també s’encarreguen de la decoració, per la qual cosa ofereixen projectes globals en aquest sentit.

RC studio interioristes en Mataró

La qüestió és que, moltes vegades, per molt que canviem la decoració, el problema rau en el mateix espai. Però altres vegades, encara que hi ha una bona distribució de les estades, no s’acompanya d’un bon projecte de decoració que tregui el millor de cada estada. Amb la qual cosa, cal fer èmfasi en la importància dels dos perfils per aconseguir un resultat de deu. D’aquesta manera, t’evitaràs molts imprevistos i despeses addicionals, així com terminis de lliurament que es prolonguen massa.