RC STUDIO interioristes pautes 2023

Saps quines són les tendències de decoració a la llar, sempre resulta d’una gran utilitat per identificar quins són els materials, colors o dissenys pels quals podem apostar a l’hora de donar un rentat de cara a les diferents estances de la nostra habitatge. D’aquesta forma, podem aconseguir ambients més moderns on sentir-nos a gust.
Però, quins estils de decoració seran els protagonistes de l’any 2023? Quins materials o colors de la llar són els preferits aquest any? Avui, t’aportem 10 tendències de disseny d’interiors que veurem l’any 2023.

1. Sostenibilitat
El disseny sostenible està guanyant terreny en els mobles de la llar, però també en la il·luminació i en la incorporació d’espais verds. Destaquen els jardins verticals, la decoració amb plantes naturals i altres opcions naturals. És el que es coneix com a disseny biofílic. Gràcies a això, podem millorar el benestar i la qualitat de vida de tots els membres de la casa. A més, s’aposta pel minimalisme, basat en la funcionalitat i la simplicitat, el que connecta directament amb la sostenibilitat i amb tot el relacionat amb l’estalvi de materials i generació de residus.

2. Colors naturals
Les gammes de color que predominaran el 2023 són les de colors naturals, que busquen crear ambients càlids i relaxats. Les bases neutres són perfectes per afegir detalls i complements tèxtils que contrastin amb la monotonia dels tons suaus.
Destaquen els colors terra en totes les tonalitats, que encaixen molt bé amb els tons gris pedra per crear un ambient tranquil i acollidor. Els marrons, talp, fumats, canyella, visó, cafè, pebre vermell, caldera i cognac són algunes de les opcions preferides, ja que transmeten autenticitat i calidesa. A més, a aquesta paleta se li sumen els tèxtils naturals com el cotó, el lli o la llana.

3. Materials naturals
Els materials com la pedra, la fusta o el lli han anat guanyant adeptes en els darrers temps, ja que aporten calidesa i diferents textures a la llar. Però, a més, permeten connectar amb la natura, fent que qualsevol estada sigui més acollidora. Per exemple, els terres de fusta transformen un habitatge en una autèntica llar, podent trobar una àmplia varietat d’opcions amb diferents acabats. Mentre que els coixins, cortines i roba de llit de fibres naturals, lli o cotó aporten un plus de comoditat i qualitat. Però també són habituals el sisal, el vímet o el rotang.

4. Metalls mixts
També s’obren un buit als nostres interiors, els metalls mixtos com l’acer inoxidable i el llautó, i combinacions de metalls amb diferents textures i propietats per crear un ambient més atractiu i visualment cohesionat. En aquesta línia, les combinacions de metalls foscos i clars són ideals per crear espais nets i moderns. Perfectes per aconseguir resultats agosarats i geomètrics per aportar punts d’interès visual i crear un punt focal a l’estada.

5. Minimalisme càlid
El minimalisme càlid continuarà sent tendència al llarg del 2023. Els espais amplis i clars, amb poques peces, però ben seleccionades, estan de moda. El que preval sobretot és la senzillesa, l’ordre i la funcionalitat. Tot plegat amb l’objectiu de crear ambients càlids, harmònics i coherents que transmetin sensació de pau. I, per això, es pren el millor de la decoració japonesa i de la decoració escandinava. Mobles de línies rectes, tons neutres i materials naturals. A més, les plantes naturals també tenen un paper protagonista a l’hora d’assolir aquest equilibri.

6. Mobles amb corbes
En els últims temps, els sofàs i butaques corbs s’han anat obrint un forat als nostres salons, però la veritat és que les formes corbes estan destinades a continuar expandint-se per tota la casa. I és que les vores suaus són ideals per afegir dimensió als espais.
De fet, per afegir un toc vintage a la il·luminació de la llar, podem optar per làmpades de peu són cúpules corbades de crom i marbre, per exemple. Però també podem aplicar les línies corbes a terra o al paper pintat. Una catifa circular pot quedar molt bé amb un sofà corb o amb una elegant taula rodona, creant un espai molt acollidor.

7. Llums i aplics XXL
Aquesta temporada, els llums juguen amb la perspectiva. Podrem veure pantalles, llums penjants i canelobres de grans dimensions en estades més petites. Molts, fins i tot amb una escala exagerada per cridar l’atenció i aportar un toc divertit, amb formes geomètriques com cons, cúpules o globus. I és que un llum cridaner pot esdevenir la protagonista d’una sala d’estar. Mentre que un llum amb una forma semblant de mida més petita pot resultar més pràctica en un racó o ubicada en una petita llibreria.

8. Tèxtils amb caràcter
La tendència per recrear espais serens i calmats ens ha portat, els darrers anys, a omplir els ambients de tèxtils llisos de colors neutres. Ara, sembla que la cosa està canviant i estem sent testimonis d’una volta als estampats, tant a les cortines com als coixins.
Els dormitoris i els salons s’estan transformant gràcies als teixits, que doten de complexitat les estances a través de diferents estampats, textures, plecs i colors. Podent trobar des de dissenys geomètrics fins a motius florals que aporten vida i calidesa.

9. Parets amb textures
Aquest any, continuarem apostant per les textures que ajudin a crear espais amb caràcter i ambients plens de matisos. Les parets s’enriquiran amb diferents acabats, tècniques i materials, des de la calç fins al ciment, passant pels recobriments naturals, com les resines o la sorra de la platja, ideals per crear textures úniques. Una tendència que busca valorar l’artesania i la tradició local dels llocs, per la qual cosa també són habituals les peces de cistelleria, ceràmica i ebenisteria, que són perfectes per imprimir personalitat i autenticitat a les estades.

10. Revestiments més creatius
Una tendència molt apreciada pels amants de les sanefes tradicionals i aquest estil d’elements decoratius. Totes les tendències són cícliques i, actualment, estem experimentant un nou ressorgir dels estils decoratius dels anys 30. En aquest sentit, les sanefes i els estergits evoquen els murals impresos tradicionals i els clàssics estampats, que tan habituals van ser durant les èpoques de l’Art Nouveau i l’Art Decó. Ideals per renovar mobles o parets.