L’habitatge en què vius té un impacte directe en el teu benestar. Un interiorista professional ho sap, i per això, entén que important és centrar-se en la decoració per aconseguir un ambient acollidor. Mira els 6 consells que et dona per transformar la teva casa de forma senzilla.

1. Defineix el teu estil abans que res

No pots aconseguir la casa dels teus somnis si no penses abans en les característiques del teu estil personal. Per exemple, ets més clàssic, modern, minimalista o bohemi? Conèixer la teva preferència t’ajudarà a definir la paleta de colors, els mobles i els accessoris idonis. Recorda una cosa: la coherència és clau per aconseguir un espai equilibrat i harmoniós. Sigues coherent amb el teu estil a l’hora de triar les textures que millor s’adaptin a l’estètica que busques, evitant a tot preu les barreges discordants o confuses en el disseny interior. Amb un estil personal definit, veuràs com de fàcil se’t fa triar elements decoratius, mobiliari i tonalitats per a l’espai. I el millor de tot? Que així agilitzes la decoració i evites la típica sensació d’esgotament en veure l’àmplia varietat d’opcions al mercat.

2. Aprofita la llum natural sempre que puguis

La llum natural és un dels elements més importants a tenir en compte a l’hora de decorar l’interior de qualsevol casa. Amb ella no només aconsegueixes que els espais es vegin amplis i lluminosos, sinó que també et notaràs de molt millor humor i això marcarà la diferència. Així que ja saps: prioritza l’entrada de la llum del sol a totes les estades que puguis. Un interiorista expert et recomanarà, per exemple, que per a això optis per utilitzar cortines lleugeres que permetin el pas de la llum i col·locar miralls que reflecteixin la llum en zones estratègiques. Per cert, la il·luminació artificial també juga un paper crucial en ambients acollidors. Combina diferents tipus de llums (ambient, focal i decorativa) per donar profunditat i calidesa als teus espais. Utilitza làmpades de peu, focus enquestats i apliques de paret on puguis.

3. Renova els teus mobles i tèxtils

Si busques una transformació significativa a casa, qualsevol interiorista professional et recomanarà que renovis els teus mobles i tèxtils com una mesura genial per donar pas al teu nou habitatge. Però no pensis que per això has de fer grans inversions! De fet, pots optar simplement per canviar les fundes dels coixins, afegir mantes als llits i els sofàs o col·locar catifes noves. Dona també una mà de pintura als mobles, així, aconseguiràs actualitzar totes les estades de manera econòmica i senzilla. Una altra cosa que pots fer per renovar la teva llar és incorporar peces de disseny que donin personalitat i estil al saló. Per què no proves de comprar una làmpada d’autor o un moble de disseny exclusiu que es converteixi en el centre d’atenció de l’estada?

4. Presta atenció als petits detalls

Tot i que et pugui semblar una ximpleria, en realitat els petits detalls de la teva decoració poden ser els que marquen la diferència a la llar. El que un interiorista professional recomana és col·locar quadres, plantes, gerros i tèxtils que plasmin la teva personalitat. En aquest sentit, no tinguis por de barrejar estils i textures per crear un ambient únic i acollidor. Aviat t’adonaràs que aquests accessoris que semblen ocupar poc espai són en realitat els grans protagonistes a l’hora d’aportar la màxima calidesa a l’espai.

Per exemple, una manera de fer que la teva casa sigui única és afegir detalls personalitzats que reflecteixin la teva història i els teus gustos: les fotografies familiars, les obres d’art d’artistes locals o els souvenirs crearan un ambient ple de significat al teu dormitori o despatx.

5. Organitza els teus espais

Per últim, però no menys important, qualsevol interiorista amb experiència et recomanarà que divideixis els espais en zones diferents per crear petits racons harmoniosos, organitzats i funcionals. Col·loca cistelles, prestatgeries i mobles per millorar l’estètica. A més, recorda que l’organització dels espais és crucial quan es tracta d’aprofitar al màxim l’espai de les estades. Els interioristes s’esforcen per col·locar estratègicament els mobles per no obstaculitzar el moviment ni abarrotar l’espai.

D’altra banda, organitzar els elements de les estades té l’avantatge afegit de què aconsegueixes generar una jerarquia visual que va guiant la mirada a través dels objectes que busques ressaltar. A això li diem crear una decoració proporcionada i molt atractiva.

6. La pintura, que aporti lluminositat i amplitud

Mai no hauries de descuidar el valor d’una bona pintura en cada estada. Al món de la decoració interior, la pintura té la capacitat de transformar la teva llar o tirar-la per terra, així que escull la tonalitat i l’acabat que generin la sensació més gran de lluminositat i amplitud.

Per exemple, els colors clars poden fer que una habitació sembli més espaiosa, ja que reflecteixen la llum natural i artificial, mentre que els colors foscos tendeixen més aviat a absorbir la llum, cosa que acaba provocant que una habitació es vegi més petita i tancada. En aquest sentit, l’acabat de la pintura també influeix molt en la percepció de la lluminositat i amplitud d’un espai. Els acabats setinats o brillants reflecteixen més la llum i els acabats mat fan que una estada acabi semblant més fosca i estreta.

Com veus, la pintura és un element clau en la decoració d’interiors i qualsevol interiorista amb experiència et dirà que escullis colors clars i lluminosos, així com acabats setinats o brillants si el que vols és potenciar al màxim l’amplitud d’una estada, com el saló.